Glasvezel

De toekomst van snel en betrouwbaar internet.

Tegenwoordig zijn we steeds afhankelijker van internet voor onze dagelijkse activiteiten, van het werk tot het onderhouden van sociale connecties. Daarom is het belangrijk om te investeren in een internetverbinding die snel, betrouwbaar en toekomstbestendig is. En dat is precies wat glasvezelinternet biedt. AVRA is sinds 2007 bezig met het aanleggen van glasvezelnetwerken door heel Nederland én Duitsland.

Voordelen van glasvezel

Glasvezelinternet maakt gebruik van optische vezels in plaats van traditionele koperen draden, waardoor het signaal veel sneller en betrouwbaarder is. Hieronder vindt u vier van de vele voordelen van glasvezelinternet:

Snelheid

Glasvezel biedt ongeëvenaarde hoge snelheden. U geniet van snelle downloads, uploads en een vloeiend internetverkeer.

Betrouwbaarheid

Bij glasvezel wordt gebruik gemaakt van optische vezels, vezels zijn minder gevoelig voor storingen en andere onderbrekingen.

Toekomstbestendig

Enorme capaciteit en een enorme groeipotentie. U hoeft zich geen zorgen hoeft te maken over verouderde technologie.

Globalisering

In ons dagelijkse leven speelt internet een grote rol. Hierdoor is het belangrijk om te investeren in een snelle verbinding met de rest van de wereld.

Het proces

Het proces wat betrekking heeft tot het aansluiten van glasvezel bestaat uit meerdere activiteiten. De afgelopen jaren heeft AVRA zich gespecialiseerd in alle activiteiten omtrent de aanleg. Om onze opdrachtgevers volledig te kunnen ontzorgen hebben wij deze activiteiten onder één dak genomen.

Het voordeel hiervan is dat de teams efficiënt en adequaat samen kunnen werken. Het  volledige proces binnen de keten wordt van A tot Z uitgevoerd. Wat kunnen opdrachtgevers van ons verwachten?

 

1. Engineering

Ons team van professionals houdt bij het ontwerp van de projecten rekening met de plaatsing van pop, dp’s, kabelaansluitingen en de meest efficiënte route met minimale overlast voor bewoners. Wij streven naar duurzaamheid en betrokkenheid van alle stakeholders, inclusief opdrachtgevers, gemeenten en bewoners. We gebruiken de nieuwste methodieken en Lean-principes om verspilling tegen te gaan.

2. Werkvoorbereiding

Onze back-office speelt een belangrijke rol in de werkvoorbereiding. We schouwen het project om te bepalen waar de kabel je huis naar binnen gaat en plannen & coördineren alle vergunningen, materiaal en personeel. We houden rekening met wensen van alle betrokken partijen en werken nauw samen met de gemeente.

3. Civiele techniek

Wij voeren de graafwerkzaamheden uit, vanuit POP naar DP en vanuit DP naar elke woning. Hierbij maken we gebruik van verschillende soorten machines en technieken om op een veilige en bewuste manier te werken, zonder overlast te veroorzaken. We streven ernaar om snel en efficiënt de wijk te voorzien van de glasvezelverbindingen en trekken hierbij de kabel tot aan de erfgrens van de woning.

4. Huisaansluiting

Na de schouw komt een ervaren monteur langs die de kabel vanaf de straat tot aan de gevel van de woning brengt. Zo zorgen we ervoor dat alle bewoners van de stad kunnen genieten van een stabiele internetverbinding. En degenen die besluiten om een abonnement af te nemen bij een van onze providers, plannen we graag een aparte afspraak in om de installatie van het glasvezelkastje (FTU) te verzorgen.